Інформує про події на Сході України

В Харкові продають неякісні плавлені сирки

2.8K 0

Підприємством «Харківстандартметрологія» було проведено інспекцію плавлених сирків. Невтішними виявилися результати.

Найчастіше обман криється в тому, що молочний жир замінюють на немолочний. Тобто пальмовою олією або сумішшю рослинних жирів, та в наш час виробники почали замінювати його ще й тваринними жирами низької якості.

Зразками для експертизи було обрано 10 плавлених сирків «Дружба2, що збуваються в харківських маркетах.

Показниками, по яким визначали якість: частка жиру, написана на упаковці, масова частка вологи та наявність немолочних жирів і частка консервантів.

Спеціалісти зазначили, що із 10 перевірених зразків, не відповідають вимогам – 4. В складений метрологами чорний список віднесено торгові марки «Вершина», «Старий Амстердам», «Козуб продукт» та «Пирятин». Два зразки мають занижену масову частку сиру. А інші двоє мають у своєму складі немолочний жир, це свідчить про грубі порушення національних стандартів та є фальсифікацією продукту.

Хоча вибір якісного та корисного плавленого сиру є непростим, але можливим, потрібно бути уважним та уважніше читати інформацію на упаковці.

загрузка...

Залишити коментар

Your email address will not be published.

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.